Ortodontik problemler sadece estetik sorunlar yaratmaz aynı zamanda diş ve diş eti sağlığını etkileyecek fonksiyonel sorunlara da yol açar.

Hastalar uzun süren Ortodontik tedavileri bazen tellerin görüntüleri sebebiyle istemeyebilir yada erteleyebilir. Güncel tedavi yaklaşımlarında klasik ortodontik tedavilerin yanında şeffaf plaklarlada ( aligner) tel takmadan harika bir gülüşe ve fonksiyeneldiş ve dişeti sağlığına kavuşabilirsiniz. Şeffaf plak teknolojisyle kliniğimizde dişlerinizden alınacak digital bir ölçüyle tedavinizin sonunu daha başlamadan görmeniz mümkün, digital tarayıcı teknolojisiyle küçük bir ağız içibaşlıkla ölçü verme zahmetinede girmeden 3 dk içinde bütün kayıtlar ve gerekli veriler toplanabilmektedir. Genellikle estetik şikayetlerle kliniğimize başvuran hastalarımızın beklentisini karşılayabilmek adına yapılan bu bitim simülasyonları süprizleri deortadan kaldırmaktadır.

Şeffaf plak tedavisinin en önemli avantajı neredeyse hiç gözükmemesidir, bunun yanında ağız bakımda ( diş fırçalarken) ve yemek yerken şeffaf plakların çıkarılması hastaya çok ciddi bir konfor sağlamaktadır. Plakların ortalama günde 22 saat takılması gerekmektedir ve hekimin planlamasına göre ortalama haftada bir yeni plağa geçiş yapılmalıdır. Kliniklerimizde Ortodonti uzmanı Dr.Abidin Acar klasik Ortodontik tedaviler ile beraber Invisalign sağlayıcısı olarak bütün bu hizmetleri hastalarına sunmaktadır. Daha güzel bir gülüşe ve ağız sağlığına kavuşmak adına Ortodontik problemlerinizi ertlemeyin!